S

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursschema o bokning

 

 

 

 

Kurser i Silverlerateknik

 

 

     

 

 

Nu har du möjlighet att lära dig att skapa dina egna smycken i finsilver. Materialet vi använder i kurserna är PMC3 silverlera. Kurserna i silverlerateknik är indelade i flera steg med olika svårighetsgrad. Utöver kurserna "Prova på Silverlera", steg 1 och steg 2 finns nu också kurser i Avanserade Ringar, Orkidé. Mer information om dessa kurser hittar du längst ner på denna sida.

Jag säljer även PMC3 silverlera och övrigt material till de som vill förtsätta att själv skapa efter kursernas slut. Certifierad lärare i silverlerateknik av PMC här i Sverige.

 

Här kan du se vad de olika stegen och kurserna innehåller. Eftersom det är teknikkurser och du lär dig olika tekniker att arbeta i silverleran med behöver man nästan alltid gå kurserna i rätt ordning då teknikerna bygger på varandra. Kurserna håller jag i första hand i Djursvik ca 3,5 mil söder om Kalmar men om så önskas håller jag kurser även i Kalmar. I vissa fall kan jag dessutom erbjuda kurser där jag kommer till eleverna istället, men då blir priset ett annat.

 

Scheman till planerade kurser kommer snart att finnas tillgängligt och länkas då till

PMC Akademins schema för Kalmarområdet.

OBS! Vid bokning av kurs kan du ange några datum som passar just dig så sätter jag upp sn kurs som passar så många som möjligt, ange också vilket steg kursen gäller, Ditt namn, adress, telefonnummer och E-postadress. Detta är för att minska risken för missförstånd och felbokningar. Det finns alltid bara ett begränsat antal platser till varje kurstillfälle.

 

Prova på silverlera (Intro):

Du får ett roligt tillfälle att prova på hur man skapar med PMC silverlera. Du gör ett hängsmycke som blir färdigt att ta med hem. Du lär dig att bränna det i mikrovågsugnen. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer. Här får du en liten inblick i allt det roliga. Kursen är en gång och 4 timmar. Pris inklusive material och lån av verktyg 800.-. Denna kurs ersätter inte Steg 1, men du kommer igång och kan ta beslut om fortsättningen. Kursen leds av PMC certifierad lärare.

 

Steg 1 (Steg 1):

Du får lära dig göra silversmycken i finsilver med en ny revolutionerande teknik, att skapa med något som kallas silverlera, men absolut inte är en lera. En certifierad lärare lär dig alla knepen. På grundkursen gör vi tre smycken och använder olika former av silverleran. Du får också fatta in en sten och sedan bränna ditt eget smycke med gasbrännare. Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn. Kursavgift 1700:- obs, inklusive material och lån av verktyg. Två sammankomster.

 

Steg 2 (Steg 2):

För den här kursen behöver du ha gått Silverlera Steg 1. Vi har utökat den här kursen. Du gör en ring, ett ihåligt smycke som du får lägga guld på samt göra ett tredimensionellt smycke med sprutan som blir ett armband. Du gör armbandet av smyckevajer. Att göra sin första ring på ett riktigt sätt är spännande och ger nya möjligheter. Kurspris 1800:- inklusive material. Tag gärna med dig egna verktyg du är van vid, men du får också låna det som fattas. Kursen leds av PMC certifierad instruktör. Två sammankomster.

 

NYSilverlera Ringar avanserad (Avanc4):

Vi skapar mer avancerade ringar med olika tekniker. Du fattar in en sten med sarg, en teknik för att fatta in stenar som inte kan brännas med silvret. Du gör en avncerad ring med pärla. Du behöver förkunskaperna Steg 1+2 eftersom detta kräver en erfarenhet av att arbeta med silverlera. Kursavgift 2000:- inklusive material.

Två sammankomster.

 

NYSilverlera Gångjärn och hängsmycke Avancerad (Avanc3):

Vi gör ett gångjärnslås som del i ett armband med glaspärlor. Du lär dig att använda smyckevajer och låstuber för att sätta ihop armbandet. Du gör en lentil, en ihålig medaljong.  Tag gärna med dig egna verktyg du är van vid, men vi har vissa verktyg att låna om något fattas. Du behöver gått steg 1 och 2 eller motsvarande för att gå denna kurs. Kursen leds av PMC Certifierad lärare. Två sammankomster. Kurspris nu 2000:- inklusive material. Två sammankomster.

 

NYSilverlera Orkidéer (Orkidé):

Helt ny kurs för dig som har lite erfarenhet av silverlera. Du lär dig att skapa orkidéer som blir hängsmycken eller ring. Vi gör två orkidéer som ger dig tekniken för att arbeta fram oändligt många olika utseenden. Orkidén kan sedan utvecklas med emaljering, förgyllning, oxidering. Ej för någon som aldrig arbetat med silverlera. Priset inkluderar allt material, du måste ha med dig dina egna silverleraverktyg. Kurspris nu 1500:- inklusive matarial. Två sammankomster.

 

NY Ett Kärt Minne med resin (Minne):

En helt ny kurs. Du gör två smycken som innehåller detaljer som ger dig trevliga minnen. Kreationerna kan du välja att göra som ring eller hängsmycken och du kan välja koppar eller försilvrat. (ej silverlera) Du förseglar dina minnessaker med resin så att det blir som en tavla. Inga förkunskaper behövs och du går hem med en ny teknik och två färdiga smycken. Pris 900:- Det inkluderar allt material och lån av verktyg. Väldigt roligt och lätt att göra hemma.

 

NY Ett Kärt Minne Silverlera med resin (SilvMi):

En helt ny kurs. Du gör två smycken i silverlera som innehåller detaljer som ger dig trevliga minnen. Du förseglar dina minnessaker med resin så att det blir som en tavla. Inga förkunskaper behövs och du går hem med en ny teknik och två färdiga smycken i silver. Pris 1900:-. Det inkluderar allt material och lån av verktyg.

 

NY Millefiori glasfusingsmycke och Wire Wrap (Mille):

Du får göra en ny typ av fusat smycke, i en ny teknik och ett nytt glas. Nya former, nya mönster. Vi använder millefiori och filigranglas. Det kan bli örhänge, brosch och hängsmycke. Vi fattar sedan in glascabochonerna med silvertrådteknik, s.k. wire wrap. Du får lära dig ett inspirerande sätt att arbeta med fyrkantstråd som kan användas på många sätt. Förkunskaper: Inga. Material och lån av verktyg ingår. Pris 1700:-

 

NY Emaljera på silverlera (Emalj1):

Att kunna sätta färg på silvret är mångas önskan. På den här kursen får du lära dig äkta emaljering på silver. Du får göra ett smycke med emalj i emalj och ett smycke med klassisk emalj. Du måste ha gått Steg 1 och 2 i PMC silverlera för att gå den här kursen. Du får i uppdrag att göra ett speciellt silversmycke att ta med till kursen. Kursen leds av PMC certifierade lärare. Kursavgift 1900.- inklusive material, vissa verktyg och bränningar. Tag med dig dina silverleraverktyg. Två sammankomster.

 

NY Glas fusing smycken (FusSmy):

Du får lära dig från grunden hur du skär, komponerar och preparerar glaset före bränning/fusing till vackra "glasstenar". Du lär dig bränntider och temperaturer. Obs, vi använder det färgrika, glittrande dichroiska glaset. Du lär dig att lägga gulddekaler och finsilverdekorer och hur du får glaset självlysande. En kurs fullmatad med kunskaper och inspiration. Nio timmar, på två gånger. Kurspris 1800:- Material och lån av verktyg ingår. Kursen leds av certifierad lärare. Två sammankomster.

 

NY Guld och Orkidé (GuldO):

Du lär en teknik att skapa en blomma/orkidé i silverlera och dekorerar med 24 karats guld med en koreansk teknik kallad Keum-Boo. Vi använder Koreanskt 24 karats guldfolie för att få ett kraftigt guldskikt. Det blir betydligt starkare än om man förgyllt silvret på vanligt sätt. Du kan använda din kunskap för att göra andra orkidéer eller blommor. Keum-Boo kan du använda på all silverlera eller annat finsilver. Förkunskaper: Du behöver ha en viss vana att arbeta självständigt med silverlera. Det är inte avancerat men du kan inte vara helt nybörjare. Kursen är en sammankomst och leds av certifierad lärare. Läs mer om när kursen äger rum i Kursschemat ellre klicka på Boka knappen så kommer du dit. Välj ort och sök efter kursen. Pris 1200- (inklusive kursmaterialet)

 

NYBronslera (Brons1):

Bronslera i ny version. Den nya är lättare att arbeta med än silverlera. Men det finns skillnader. Den bränns annorlunda. Samtidigt är den billigare. Smyckena blir som brons är d.v.s. en gulbrun, hård metall. Vi gör flera detaljer och sätter samman till flera smycken. Du får lära dig det mesta om hur du skall gå tillväga. Kursen vänder sig både till dig som har erfarenhet av silverlera och till dig som vill pröva något nytt. Inga förkunskaper behövs. Har du silverleraverktyg tag gärna med dessa, men vi har också det som fattas att låna. I priset, 1100:- ingår bronslera, bränning, och annat kursmaterial. Kursen är en sammankomst om ca 4 timmar. Smyckena blir inte klara att ta med på kvällen p.g. av bränntiden.

 

NY Silvertrådsarbete armband (ArmbW):

En rolig teknik med oändliga variationer. Du gör två armband med fyrkantig och halvrund silvertråd och olika dekorationer. Du kan sedan använda tekniken hemma. Det krävs ingen bränning eller lödning. Inga förkunskaper. En sammankomst. Kursmaterialet och lån av verktyg är inkluderat i priset 1000.-